El terme Retrofitting (recondicionament en anglès) t’interessa si vols o necessites adaptar, augmentar o millorar la teva producció i adaptar-la a les noves necessitats del mercat.

La maquinària industrial de fabricació està pensada per a ser de llarga durada, però, en el món cada vegada més ràpid en el que vivim i les circumstàncies i requisits mediambientals, de qualitat i de costos, és difícil no pensar a actualitzar-se a maquinària més moderna i eficient.

Potser una màquina nova no t’és una solució viable. Si no fa tants anys que vares comprar la maquinària anterior i no t’ha quedat amortitzada, és encara una màquina eficient i productiva o si simplement no tens l’economia necessària per a fer aquesta inversió…

Aquí és on t’interessa Recondicionament.

És la solució per a seguir produint a un ritme competitiu, reduint costos i aprofitant les tecnologies del moment sense fer una inversió massiva com pot ser renovar tota la teva maquinària de la planta. Sona bé oi? Encara et sonarà millor.

Pots renovar la teva planta amb el retrofitting sense canviar cap màquina - Recondicionament - IntTec

Retrofitting i la indústria 4.0

La quarta revolució industrial en la qual ens trobem, utilitza les noves tecnologies i la digitalització per a interconnectar la maquinària de les plantes i augmentar la informació que rebem d’elles i amb això la seva productivitat i precisió.

Una màquina comprada 10, 15 o 20 anys enrere, tot i ser una bona màquina que compleix amb el seu propòsit productiu, no té incorporades les noves tecnologies ni les capacitats de connexió i comunicació d’una màquina produïda en l’actualitat. Però és gairebé impossible mantenir la competitivitat sense aquestes eines.

Així doncs, com ho fem? Retrofitting.

Sempre hi ha la possibilitat d’afegir sensors, connectors i cablejats per tal d’adaptar-la als requisits per a una indústria 4.0. D’aquesta manera, sense canviar la maquinària, actualitzes la teva producció i et tornes a adaptar al nivell que requereix el mercat. Pràctic, oi?

La inversió per fer aquestes modificacions és molt inferior a la de canviar la maquinària, i també ho és l’impacte mediambiental que causes amb una renovació total de les instal·lacions. Un dos per un de bon veure.

Avantatges del Recondicionament o Retrofitting

Fer modificacions a la maquinària existent sense fer l’intercanvi de tota la instal·lació té uns quants avantatges. No només per a la teva producció, per la que estàs fent en realitat el pas, sinó també per a la teva maquinària que obtindrà una sèrie de beneficis a partir de la instal·lació que et resultaran benvinguts.

Cost d’inversió reduït

El Recondicionament té un cost parcial del que necessitaries invertir per canviar completament la màquina. Estàs aprofitant la instal·lació ja existent i afegint els components que et calen segons les millores que hi vols realitzar. La teva inversió serà en sensors, cablejats i instal·lació que optimitzaran la percepció de la maquinària i emetran aquestes informacions a un ordinador o a internet si vols fer el pas definitiu a la IoT.

Coneixement

Tot i tenir maquinària productiva que porta anys funcionant dins la teva planta, amb el retrofitting aconseguiràs coneixements molt valuosos per tu i la teva empresa. Aquesta informació et servirà per ajustar millor el funcionament de la màquina i podràs millorar-ne l’ús convertint-la en una màquina més eficient del que ha sigut fins ara.

Millorar l’estat de la màquina

Com que tens un coneixement més ampli i informacions més detallades, tindràs una predicció d’avaries i manteniments que et permetran tenir la màquina sempre en bon estat i amb les necessitats cobertes. Estaràs per davant de les aturades i les podràs programar amb menor impacte a la teva cadena de producció.

Allargar la vida útil de la màquina

Les coses ben ateses duren més. Així també és amb la maquinària actualitzada. Amb el coneixement que obtindràs i la millora de l’estat de la màquina, aquesta et durarà més encara i podràs aprofitar més temps la teva inversió.

També allargues la vida de la màquina perquè no l’estàs substituint per una màquina més nova, obtenint així un ROI optimitzat.

Descobreix més millores

Amb un retrofitting tecnològic a la teva maquinària, et serà possible detectar-ne també d’altres àmbits de la màquina; mecànica, hidràulica, neumàtica, elèctrica i electrònica. Podràs descobrir parts que podries millorar de la màquina amb inversions més reduïdes. O potser inclús que té més capacitats de les que li havies donat.

Recondicionament - afageix sensors a la maquinària i actualitza't a la industria 4.0

Inconvenients del Retrofitting.

Com amb tot, el recondicionament també té algun inconvenient. Però aquests són bastant petits si ho comparem amb instal·lar una màquina completament nova.

  • S’ha d’aturar la maquinària per poder fer els canvis, però… per instal·lar maquinària nova també hauríem de fer aquesta aturada, no?
  • La instal·lació ha de ser feta per a professionals que entenguin bé els processos i connectors – 😉 A IntTec som els especialistes ideals per a feines d’aquest tipus.
  • Tot i que es pot adaptar la gran majoria de maquinària a les noves tecnologies també hi ha excepcions i si la teva màquina és una d’elles, no et quedarà més remei que renovar-la del tot.

El Recondicionament a la producció

Després de fer la inversió, la teva fabricació no tornarà a ser la mateixa. Tindràs al teu abast una quantitat major d’informació rellevant que et donarà un coneixement superior de la teva cadena de creació i et serà molt més fàcil prendre decisions.

És una solució molt viable per continuar amb la competitivitat del mercat. Si decideixes donar-li un retrofit a la teva producció, el teu producte guanyarà qualitat i rendibilitat i podràs obtenir més resultat amb la mateixa maquinària i menor inversió.

Així que, si estàs pensant a actualitzar la teva empresa i pujar al tren de la 4a revolució industrial, a IntTec t’ajudarem a fer-ho; tenim un ampli rang d’especialistes i serveis per donar-te el suport que necessites per a la teva empresa.

Vols més informació? Posa't en contacte amb IntTec

Segueix-nos a LinkedIn per estar a l’última