L’Evolució de la Robòtica i l’Automatització Industrial


En l’actualitat, s’està produint una transició digital que la indústria ha de realitzar. Aquest canvi porta amb si una sèrie de desafiaments i oportunitats que les empreses han d’afrontar per a mantenir-se competitives. L’automatització i la robotització són dues de les principals eines que les empreses poden utilitzar per a superar aquests desafiaments i aprofitar les oportunitats que presenta la digitalització.
La indústria present està marcada per l’evolució de la robòtica i l’automatització industrial. L’automatització i la robòtica són dos camps de la tecnologia que han experimentat un creixement exponencial en les últimes dècades. Tots dos estan revolucionant el món de la producció, la indústria i els serveis amb la seva capacitat per a dur a terme tasques repetitives de manera més eficient que els humans, alliberant-nos per a concentrar-nos en tasques més significatives i interessants.
Tenir integrats robots en la fabricació de productes i materials suposen molts avantatges per a les indústries. Els robots industrials i col·laboratius són una inversió necessària per a millorar la productivitat i reduir costos, millorant la qualitat dels productes i el benestar de l’operari.

5 raons per les quals les indústries actuals han d’integrar robots industrials i col·laboratius en la seva planta

  1. Millora de la productivitat: La primera i principal avantatge que ofereixen els robots industrials és la millora de la productivitat. Els robots poden treballar les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana sense descans. Això significa que poden produir constantment sense sofrir fatiga o disminució en l’eficiència. En comparació amb els humans, que necessiten descansos i temps lliure, els robots augmenten significativament la productivitat de les fàbriques.
  2. Reducció de costos: Els robots fan tasques repetitives i monòtones, alliberant els empleats perquè es concentrin en tasques més estratègiques i valuoses. En alliberar els empleats de tasques repetitives, també es redueixen els costos laborals, la qual cosa te un impacte positiu en els resultats.
  3. Millora de la qualitat: Els robots fan tasques amb un alt nivell de precisió, la qual cosa millora la qualitat dels productes. A diferència dels humans, que poden cometre errors, els robots són extremadament precisos i consistents. Ajuden a minimitzar els errors, la qual cosa es tradueix en major qualitat dels productes i més satisfacció per als clients.
  4. Millora del benestar de l’operari: Els robots milloren el benestar dels empleats. Poden fer tasques perilloses o en condicions difícils, la qual cosa redueix el risc de lesions per als empleats. Això no sols pot resultar en un ambient de treball més segur, sinó que també millora la moral dels empleats, ja que poden concentrar-se en tasques més gratificants i menys perilloses.
  5. Major flexibilitat. Els robots s’adapten a diverses aplicacions dins d’una mateixa indústria. Els robots poden programar-se per a realitzar una varietat de tasques, des de les més simples fins a les més complexes. Poden treballar en ambients perillosos o inaccessibles per als humans, fent tasques amb precisió i eficiència. Aquesta flexibilitat permet a les empreses adaptar ràpidament els seus processos de producció a les canviants demandes del mercat.


No es Destrueixen Llocs de Treball, es canvien Rols de Treballs

L’automatització no és simplement una qüestió de reemplaçar als treballadors humans amb màquines. Es tracta d’analitzar els processos existents, comprendre on i com es poden millorar, i després crear solucions que millorin l’eficiència i la qualitat del treball.
L’automatització i la robòtica són ideals per a dur a terme tasques repetitives i perilloses. Les màquines no es cansen, no s’avorreixen i no cometen errors per falta d’atenció. Així que, per què no deixar aquestes tasques per a ells? Això no sols augmenta la productivitat, sinó que també permet als treballadors humans centrar-se en tasques més significatives i gratificants.
Un temor comú associat amb l’automatització i la robòtica és que destruiran ocupacions. Però la realitat és que no es destrueixen llocs de treball, es canvien rols de treballs. En lloc de dur a terme tasques repetitives i perilloses, els treballadors humans poden centrar-se en àrees com a supervisió, manteniment i programació de robots. A més, l’automatització i la robòtica també poden crear noves ocupacions en àrees com a anàlisis de dades, intel·ligència artificial i disseny de robots.
L’automatització i la robòtica són, sens dubte, el futur. En comprendre i acceptar aquest canvi, podem assegurar-nos que prosperem en aquest nou món tecnològic.
Passa’t a la Robotització i descobreix els avantatges i possibilitats d’automatització que et poden oferir els robots en la teva planta.

Inttec: Integradors de Robòtica Industrial


En Inttec, som integradors de primeres marques de Robòtica Industrial. Comptem amb un equip d’especialistes en la programació de Robots Industrials, col·laboratius i robots dissenyats especialment per a atmosferes explosives ATEX. Gràcies a la nostra experiència i coneixements, podem garantir que els nostres clients obtinguin la millor qualitat i el millor rendiment en els seus projectes.
Treballem amb una àmplia gamma de robots industrials i col·laboratius, la qual cosa ens permet adaptar-nos a les necessitats específiques de cada projecte. Ja sigui que necessiti un robot per a tasques de precisió en un ambient controlat o un robot capaç de treballar en condicions extremes, en Inttec tenim la solució que necessites.