En els processos industrials intervenen màquines, robots, premses entre altres elements d’automatització que poden ser un perill per les persones si no es respecten les normes de seguretat. Per això, és necessari aplicar sistemes de seguretat addicionals per a prevenir accidents.

Els components de seguretat:
• Seguretat passiva com barreres de protecció, cobertes per a peces mòbils etc.
• Seguretat funcional. Protecció contra perills deguts al funcionament incorrecte de la maquinària industrial com per exemple relés de seguretat, PLC de seguretat especialitzats…

QUINS TIPUS DE DISPOSITIUS DE SEGURETAT EXISTEIXEN?

Existeix una àmplia gamma de productes de seguretat per a protegir màquines en qualsevol entorn de la fàbrica
• Barreres de seguretat, cortines de llum
• Interruptors de porta de seguretat
• Unitat de comandament de parada d’emergència
• Relé de seguretat

• Vàlvula generadora de pressió
• Bloc de comandament bimanual ZSB

Responsabilitat en seguretat de màquines i protecció laboral

A la Unió Europea, tant el fabricant com l’operador d’una màquina són responsables de la seva seguretat. El fabricant ha de complir amb els estàndards de seguretat en lliurar la màquina i després l’operador és responsable de complir amb les mesures de protecció laboral i els estàndards tècnics durant la resta de la vida útil de la màquina.

BARRERES DE PROTECCIÓ

¿Què són i com funcionen les cortines de llum de seguretat?

Les cortines de llum de seguretat estan dissenyades per a protegir el personal de lesions, en un entorn de fabricació. A més de protegir el personal, les cortines de llum de seguretat també poden protegir les màquines contra danys externs.
S’utilitza més comunment en l’automatització de fàbriques per a la protecció en màquines. Aquests dispositius compleixen amb els més alts estàndards de seguretat de Tipus 4 i  classificació de protecció d’IP65/IP67
Una cortina de llum de seguretat utilitza una sèrie de sensors fotoelèctrics que, quan detecta la presència d’un treballador, part del seu cos o un perill extern envien un senyal per parar la màquina.

A IntTec t’instal·lem barreres de protecció i altres dispositius per la protecció i seguretat de la teva planta.

Posa’t en contacta amb nosaltres i t’expliquem totes les possibilitats que hi ha en mesures de seguretat en màquines👇 👇

📌https://www.inttec.cat
📧info@inttec.cat
📞 (34) 972 091 396
👉C/ Mercè Rodoreda 4. Bescanó 17162. Girona . Pol.Ind Torre Mirona Montfullà