La nova indústria digital

La transformació digital, també coneguda com a Indústria 4.0, està guanyant terreny en el sector industrial. És essencial que les empreses facin el primer pas per a integrar sensors i emmagatzemar informació per a optimitzar, millorar, innovar i predir el que succeirà en les plantes de producció.

La transformació digital en la indústria es basa en l’automatització i digitalització per la millora del procés de fabricació i optimització de la producció. La indústria digital utilitza eines com el Cloud Computing, el Big Data, el Internet de les coses (IoT) i la Robòtica entre d’altres.


Per què digitalitzar-se al més aviat possible?


D’acord amb un estudi de McKinsey, l’esperança de vida mitjana de les empreses ha disminuït de més de 60 anys a menys de 20 anys. La creixent competència fa que sigui més difícil per a les empreses sobreviure en el mercat actual. Per a garantir la seva supervivència, les empreses han d’adoptar la digitalització. La transformació digital ja no és una opció per a obtenir avantatge competitiu, sinó una necessitat per a sobreviure en la indústria 4.0. Sense les competències digitals que implica la transformació, les empreses no podran competir.

Beneficis de la tranformació digital a la indústria

1.Producció descentralitzada
La transformació digital industrial permet el monitoratge remot de la producció, la qual cosa descentralitza el procés i permet que la producció continuï fins i tot en absència física dels treballadors. A més, si es detecta algun problema, es notificarà automàticament i es gestionarà en qualsevol moment, independentment del dia i l’hora
2.Augment de la productivitat i l’eficiència
La transformació digital augmenta l’eficiència i productivitat en eliminar tasques monòtones i perilloses, convertint-les en més precises i eficients. A més, permet prendre decisions més efectives i ràpides basades en dades precises i en temps real. Les modificacions i reparacions són menys freqüents i en la seva majoria automatitzades, la qual cosa redueix els problemes.
3.Millora la capacitat de presa de decisions
La transformació digital permet una gran recopilació de dades. En millorar els sistemes analítics, s’aprofundeix en l’anàlisi de dades, la qual cosa resulta en una capacitat millorada per a prendre decisions amb una major capacitat de resposta.

4.Reducció de costos
La tecnologia pot reduir els costos d’una empresa industrial gràcies a la transformació de procediments i la digitalització de documents. La digitalització permet un càlcul més precís de les despeses i elimina tasques innecessàries, la qual cosa augmenta l’eficiència i redueix el temps de producció.
5. Flux d’informació i comunicació
La digitalització potencia la cohesió interna en l’empresa en facilitar el flux d’informació i la comunicació entre departaments. L’accés immediat a la informació des de qualsevol lloc i moment facilita el treball entre diferents equips.

6.Avantatge competitiu
La incorporació de noves tecnologies en els sistemes de producció millora la qualitat dels productes manufacturats, la qual cosa pot ser un avantatge competitiu en diferenciar el producte i agregar valor a la marca.

T’acompanyem en aquesta transició industrial

Si necessites fer el pas i actualitzar la teva indústria contacta amb nosaltres i t’ajudarem. Som especialistes i referents a Catalunya en automatització, digitalització i indústria 4.0.

Farem un estudi gratuït valorant les diferents opcions d’automatització i digitalització que t’ajudaran a solucionar mancances i problemes sorgits en el teu negoci.

📌https://www.inttec.cat
📧info@inttec.cat
📞 (34) 972 091 396
👉C/ Mercè Rodoreda 4. Bescanó 17162. Girona . Pol.Ind Torre Mirona Montfullà

Digitalizació de la indústria, Perquè es necesari?